Blog
Share:

V. AUKCE ZAHRANIČNÍCH AUTORŮ

4/2/2022

Rádi bychom vás pozvali na čtyřdenní blok internetové aukce výhradně zahraničních umělců. Tato aukce bude zahájena v úterý 8. února a potrvá až do pátku 11. února 2022.

Ve výběru jsme se zaměřili převážně na umělce konstruktivismu a abstraktní geometrie. Jedná se o mimořádnou nabídku grafických děl světově uznávaných autorů, narozených v první polovině 20. století, kteří svým dílem (jak výtvarným, tak i teoretickým) ovlivnili nastupující generace umělců, české nevyjímaje. Stáli u zrodu významných uměleckých skupin a zúčastnili se důležitých sólových či skupinových výstav.

Těšit se můžete například na barevné serigrafie jednoho z předních umělců italské postmoderny Maria Schiffana. 

Dále práce architekta, sochaře a grafického designéra Marcella Morandiniho, jehož tvorba se vyznačuje použitím zpravidla jednoduché chromatiky (bílé a černé), kterou umocní formu a potlačí povrchní estetiku. 

V nabídce je i několik barevných serigrafií italského konstruktivismu a opto-kinetismu Alberta Biasiho, Getulia Alvianiho, Franca Costalongy, ad. 

Dále se představí francouzská tvůrkyně abstraktní geometrie Geneviève Claisse a zástupce uměleckého hnutí GRAV Joël Stein.

V nabídce také objevíte představitele německé výtvarné scény druhé poloviny 20. století Horse Bartniga, Thomase Lenka, Kuniberta Fritze ad. 

Významnou prací v této nabídce je jeden z prvních stereoskopických objektů německého umělce Ludwiga Wildinga, jehož metodologicky vedená, inovativní tvorba vychází z detailního zkoumání geometrických struktur v rovině zrakové percepce.

Věříme, že v nabízených položkách objevíte svůj nový přírůstek a obohatíte svou sbírku.


Těšíme se na vás!

Vaše 1.ACB


VÝBĚR Z DĚL ZAHRANIČNÍCH AUTORŮ V ON-LINE AUKCI:

Share: