Blog
Share:

On-line aukce zahraničních autorů / 5 - 6. 12. 2020

16/11/2020

Rádi bychom Vás pozvali na naši nastávající internetovou aukci, kterou pro Vás chystáme ve dnech 5. a 6. prosince 2020.

Ve výběru jsme se zaměřili převážně na umělce konstruktivismu, abstraktní geometrie, hard-edge a mail artu. Jedná se o mimořádnou nabídku grafických děl – úzce limitovaného nákladu a exkluzivní datace – výhradně zahraničních umělců. Každé dílo je signováno, datováno a nese náklad edice.

Jedná se o dvanáct světově významných a uznávaných umělců, narozených v první polovině 20. století, kteří svým dílem – jak výtvarným, tak i teoretickým – ovlivnili nastupující generace umělců – české nevyjímaje. Stáli u zrodu významných uměleckých skupin a zúčastnili se důležitých sólových či skupinových výstav. 

Prostřednictvím této internetové aukce bychom rádi propojili a rozšířili nabídku „světového umění“, již tradičně nabízenou v našich sálových aukcích spolu s nabídkou v aukcích internetových. Chtěli bychom Vám tak poskytnout širší spektrum kvalitních a pro český prostor bohužel prozatím ne příliš známých umělců, jejichž jména však mají ve světě velmi zvučný ráz.

Věříme, že Vás náš výběr umělců a jejich děl potěší a pomůže otevřít nový obzor, dialog a kontext na české a světové výtvarné umění.

Share: