Blog
Share:

Za celý tým 1. Art Consulting vám ze srdce přeji krásné prožití vánočních svátků a do nového roku vše dobré!

21/12/2020

Vážení klienti, milovníci výtvarného umění a přátelé.

Rád bych vám prostřednictvím této zprávy poděkoval za vaši přízeň, důvěru, ohlas, připomínky a za čas, který jsme společně v uplynulém roce 2020 strávili. Děkuji vám všem, kteří se na nás obracíte s žádostí o radu a konzultaci. Stejně tak děkuji vám, kteří do našeho aukčního domu svěřujete svůj majetek. A v neposlední řadě děkuji všem vám, kteří si na našich aukcích vybíráte svá nastávající umělecká díla do svých sbírek.

Při ohlédnutí za rokem 2020 mě těší hned několik důležitých skutečností. Především dvě mi dodávají přesvědčení, že se naše aukční společnost (1. Art Consulting) ubírá dobrým směrem. Zaprvé, začalo to již červnovou sálovou aukcí v roce 2019, kdy se v našem katalogu objevila sekce „Světové výtvarné tvorby“. Od té chvíle představuje tato sekce důležitou část všech našich sálových aukcí. Velice nás těší, s jakým ohlasem, zájmem a přijetím se tvorba zahraničních umělců setkala. Vnímám to za důležitý posun na českém aukčním a sběratelském poli obecně. Domnívám se, že se jedná o projev otevření se světovému trhu a potlačení xenofobie. Nabídku světového výtvarného umění jsme rozšířili také do našich internetových aukcí.

Druhý poznatek, jenž mne velmi potěšil a pevně věřím, že souvisí s právě řečeným, je aukční nárůst společnosti 1. Art Consulting. Podle grafů zveřejněných společností Artantiques media, náš aukční dům již čtvrtým rokem stále roste. A to i navzdory Covidové krizi, jejíž regulace silně postihly a otřásly světem. Jsem hrdý na to, že 1. Art Consulting se dokázal přizpůsobit okolnostem a podat v aukcích vynikající výsledky, jež doslova předčily všechna naše očekávání. Za což děkujeme především vám. Neboť jste prokázali i v této těžké a náročné době, důvěru v nás a v naši spolupráci.

V následujícím roce 2021 bychom rádi pokračovali v našem přesvědčení propagovat na český sběratelský trh kvalitní české a zahraniční umění. Stejně tak bychom rádi uspořádali, ve spolupráci se zahraničními galeriemi, s nimiž máme stále pevnější kontakty, i výstavy zahraničních umělců. Plánujeme například výstavu umělců skupiny Gruppo MID (Movimento Immagine Dimensione) a dále sólovou výstavu děl Turi Simetiho. Rovněž se chystáme uskutečnit výstavu, kde povedou dialog umělecká díla vybraných českých a světových umělců.

Věřím, že i v roce nastávajícím (2021) budeme schopni uspokojit vaše touhy a požadavky. Snad vás i překvapit, nadchnout, šokovat (…), no uvidíme.

Za celý tým 1. Art Consulting vám ze srdce přeji krásné prožití vánočních svátků a do nového roku vše dobré! Mnoho unikátních, cenných zážitků, prožitků a chvil, na které budete rádi vzpomínat. 

Těšíme se na vás v roce 2021!

S láskou, Jiří Rybář, ředitel společnosti

Share: