Blog
Share:

Jiří Rybář, ředitel a patron společnosti 1. Art Consulting dnes (24. 11. 2020) oslavil svých jinošských 75 let.

24/11/2020

Chtěli bychom dnešním dnem oslavit nejen jeho krásný věk, ale především jeho oslnivou, vůdčí a vřelou, vizionářskou osobnost, která se v každé chvíli snaží dívat kupředu, nerezignovat, „nefňukat“ nad žádnými okolnostmi a s otevřenou myslí a nadhledem směřovat dál.

Narozeniny Jiřího Rybáře představují zároveň i oslavu samotné existence společnosti 1. Art Consulting, jenž by bez Jiřího nejen že neexistovala, ale ani by nedosáhla takového formátu a vize, jakou má dnes. 

Rybářovo nasazení a vytrvalost vedla k vybudování porevoluční aukční společnosti, jenž jako první pořádala aukce po vzoru Západu. Po třicetileté existenci aukčního domu se nadšení a vize společnosti ubírá stále dál. Dalším prvenstvím Rybářovy aukční společnosti 1. Art Consulting, je nabídka světového umění. Jak Jiří uvedl: „Naše společnost má před sebou dva základní úkoly. Umožnit českým sběratelům a investorům nakupovat v českých aukcích špičkové zahraniční umělce, a naopak zpřístupnit našim umělcům prosazení na zahraničních trzích. Evropský trh s uměním vnímáme jako jeden celek a my se snažíme být jeho rovnocennou součástí.“ Při pohledu na uplynulé aukce, můžeme říci, že se nám tyto úkoly úspěšně daří plnit. Jedná se však o každodenní výzvu a tedy běh na dlouhou trať. 

Aukční trh v České republice je dnes již široký a místo na něm mají také další společnosti. Ne každému se ale tak úspěšně daří přitáhnout k umění nové nadšence, „stvořit“ nové sběratele a zaujmout svou nabídkou investory.

Takže Jirko, děkujeme za vedení, za Tvůj humor a za Tvou nevyčíslitelně vzácnou, unikátní, autentickou osobnost!

Zároveň i děkujeme Vám (sběratelům, nadšencům, investorům) za Vaši důvěru, zájem a přízeň.

Share: