Blog
Share:

ZAHÁJENA PŘEDAUKČNÍ VÝSTAVA 85. AUKCE UMĚNÍ // 7. - 24.10. 2021 //

6/10/2021

Vážení přátelé, milovníci umění. Dnešním dnem jsme dokončili instalaci uměleckých děl a tím zahájili naši 85. předaukční výstavu. Pro konzultace jsme vám plně k dispozici v prostorách naší pražské pobočky: Galerie Topičův salon, Národní 9, Praha 1. Každý den včetně víkendů a svátků, od 10.00 do 18.00 hodin, až do dne samotné aukce, která proběhne 24. října 2021 ve 13.30 hodin.

Aukce je sestavena ze 197 položek předních českých a zahraničních umělců. Jejichž díla jsme tradičně koncipovali do tří sekcí, kapitol. Rozdělení je (pro vás) patrné nejen v rámci aukčního katalogu, ale i jejich samotným rozmístěním v Topičově Salonu. Jedná se o sekce: Exkluzivní výběr výtvarného umění; Mimořádná nabídka světové malířské tvorby a Klasické & Moderní umění.

V první sekci můžete očekávat například několik vynikajících děl krajinářského žánru od předních výtvarníků jako jsou Bedřich August Piepenhagen, Ferdinanad Engelmüller, Vlastimil Rada, František Kaván, Alois Kalvoda, Alfréd Justitz, Otakar Kubín a Karel Černý.

Také se můžete těšit na výtvarně a výrazově bravurní „Portrét slečny Tydlitátové“ od Jana Zrzavého z roku 1932 a unikátní kobisticko-orfistické dílo Antonína Procházky z roku 1915 „Zátiší s kávovou konvicí“. Jedná se o práci pocházející z vynikající provenience, publikovanou a několikrát vystavovanou. Další perlou 85. aukce je lyricky kubistické zátiší Emila Filly „Zátiší s hruškami, vínem a pohárem“ z roku 1931. Sběratelsky raritní prací je v říjnové aukci 1.AC i album – 21 kusů originálních černobílých kontaktních fotografií Františka Drtikola z přelomu 20. a 30. let.

Z generačně mladších umělců se v sekci Exkluzivního výběru dále můžete setkat s unikátními díly českého surrealismu, informelu, expresivní malby i lyrismu. Představí se práce například Josefa Šímy, Františka Grosse, Václava Tikala, Josefa Jíry, Aleše Veselého, Zbyňka Sekala, Jana Kotíka, Václava Boštíka, Daisy Mrázkové, Stanislava Kolíbala, Karla Malicha, Jana Švankmajera a Olbrama Zoubka – jímž je první kapitola aukce ukončena.

V druhé části aukce přistoupíme k Mimořádné nabídce světové malířské tvorby, kde se objeví práce předních světových výtvarníků, zakladatelů a členů důležitých spolků a hnutí, jenž formovali vývoj a udávali směr výtvarnému umění druhé poloviny 20. století: Bernarda Aubertina, Toniho Costy, H. J. Glattfeldera, Françoise Morelleta, Joëla Steina, Vincenta Perruccia, Franca Costalongy, H. G. Rossiho, H. Stazewského, Antonia Scaccabarozziho, Getulia Alvianiho, Achille Perilliho, Dária Pérez-Florese, Huga Demarca, Boba Boniese, Jeffa Koonse, R. Fily, Filka & Lakyho & Zavarského, Jankoviče, Kompánka.

Třetí a zároveň poslední sekcí 85. aukce je tzv. Klasické & Moderní umění, kde jistě stojí za zmínku práce Alfonse Muchy, Josefa Lieslera, kompletní soubor devíti zinkografií v originálním přebalu přední české a světové umělkyně Toyen (Marie Čermínové) s názvem „Schovej se, válko!“. Jmenovat můžeme také komorní dílo Milady Marešové z pařížského bulváru, nevšední práci Zdeňka Sýkory „Zima na Ohři“ z umělcova raného realistického období, nebo velkoformátovou práci Jakuba Špaňhela „Stříbrný lustr“ a mnoho dalších.

K sálové aukci společnost 1. Art Consulting též pravidelně vydává tištěný katalog s kvalitními fotografiemi všech nabízených děl. Katalog je k dostání zdarma na našich pobočkách v Praze i Brně. Katalog si ovšem můžete prohlédnout i on-line.

V nadcházejících dnech můžete také očekávat zveřejnění 3D prohlídky na našem webu, stejně tak i komentovanou prohlídku kunsthistoričky PhDr. Rei Michalové, Ph.D. 

Díla 85. aukce také můžete sledovat na našich sociálních sítích instagramfacebook a pinterest, kde vám je každý den, až do dne samotné aukce přibližujeme.

Doufáme, že vás náš výběr autorů potěší a věříme, že si v naší 85. sálové aukci vyberete a obohatíte svou sbírku. Přejeme vám krásnou prohlídku a těšíme se na vás v neděli 24. října 2021 ve 13:30 hodin v Topičově salonu na Národní 9 v Praze. Ať již osobně, telefonicky nebo přes on-line přenos prostřednictvím internetového portálu www.livebid.cz. Pro jakékoli dotazy a konzultace nás neváhejte kontaktovat.

S přáním příjemných podzimních dnů,

Vaše 1. AC


Pro více informací, sjednání osobní schůzky, či poskytnutí konzultací nás prosím kontaktujte:

Tel. Praha: +420 224 232 500  //  e-mail: praha@acb.cz  
Tel. Brno:   +420 542 214 789  //  e-mail: brno@acb.cz 
Mobil:        +420 603 424 913  //  +420 604 222 230

Share: